Danışma ve Kullanıcı Eğitim Hizmetleri

Danışma ve Kullanıcı  Eğitim Hizmetlerinin  amacı, kullanıcılara basılı ve elektronik kaynakların kullanımı  konusunda bilgilendirmek, kütüphanenin hizmet verdiği her tür kullanıcı grubunun bilgi ihtiyacına yönelik kaynakları belirlemek, kullanıcıları ilgili kaynaklara yönlendirmek, gerektiğinde eğitim ve danışma desteği sunmaktır.

Genellikle akademik dönem başlarında üniversiteye yeni başlayan öğrencilerimize genel kütüphane kuralları ile birlikte basılı ve elektronik kaynakların kullanımı konusunda bilgi verilmektedir.

Kullanıcılarımızın her türlü soru ve bilgi gereksinimlerine yönelik hizmetler e- posta veya görüşme yoluyla verilmekte ;  kullanıcının,  kütüphane kaynaklarından olabildiğince en üst düzeyde verim alması sağlanmaktadır.