Kütüphane ve Bilgi Merkezi

Paylaş

Kütüphane ve Bilgi Merkezi

Üniversitemizin akademik birimleri ve yurtlara eşit mesafede bulunan Kütüphane ve Bilgi Merkezi, fakültelerde bulunan okuma salonlarıyla birlikte toplam 5.280 m2 kapalı alana sahiptir. Merkezde 500 kişilik oturma kapasitesi, 50 bilgisayarlı bilgisayar salonu, 4 grup çalışma odası, okuma salonları, süreli yayınlar salonu ve sosyal alanlar, fakülteler bünyesinde de toplam 480 kişilik okuma salonları bulunmaktadır. Kütüphane ve okuma salonlarının toplam kapasitesi 980 kişidir.

Kütüphane ve Bilgi Merkezi'nde +200.000 basılı kitap, 300.000'den fazla elektronik kitap, 1.975 farklı basılı, +320.000 elektronik dergi, +3.000 adet yüksek lisans ve doktora tezi, +3.200.000 elektronik kaynak bulunmaktadır. Basılı ve elektronik kaynaklarımız sürekli olarak güncellenmektedir.

Merkezde Türkiye'nin önde gelen bilim insanları ve tanınmış şahsiyetlerin kitaplarından oluşan 12 ayrı özel koleksiyon yer almaktadır.

Kütüphane ve Bilgi Merkezi, kullanıcı odaklı hizmet vermektedir. Eğitim-öğretim dönemlerinde 7/24 hiç kapanmadan tüm alanları ile hizmet veren Merkezde, öğrencilerimizin sıcak soğuk yiyecek ve içecek ihtiyaçları da ücretsiz olarak karşılanmaktadır.

Çalışma alanlarında bulunan masalar tek kişilik olup, öğrencilerimizin rahat ve konforlu bir ortamda ders çalışmalarını sağlamak amacıyla her masada aydınlatma ve elektrik prizleri ile ergonomik koltuklar bulunmaktadır.

Kütüphane ve Bilgi Merkezimizde RFID Akıllı Kütüphane Sistemleri kullanılmaktadır. Sistemde akıllı etiketler, RFID Güvenlik Kapısı, katalog tarama kioskları, ödünç-iade kioskları, el terminali ve kitap temizleme cihazı bulunmaktadır. Sistem sayesinde kitap ile kullanıcı arasındaki engeller kaldırılmıştır.

Öğrencilerimizin sağlığı için ödünçten gelen kitaplarımız kitap temizleme cihazında dezenfekte edildikten sonra raflara konulmaktadır.

Kütüphanemiz engelsiz bir kütüphanedir. Kullanıcı odaklı hizmet vermektedir. Öğrencilerimizin kimlik bilgileri, her eğitim-öğretim yılı başında Öğrenci İşleri Otomasyonundan otomatik olarak alındığından, öğrencilerimizin kütüphaneye ayrıca bir üyelik yaptırmalarına gerek kalmamaktadır.

Kütüphane ve Bilgi Merkezi'nde yapılan kullanıcı işlemleri, katalog tarama, süre uzatma, kitap ve çalışma odası rezerve etme, şahsi bilgilerini güncelleştirme gibi işlemler Cep Kütüphanem uygulaması üzerinden cep telefonlarından takip edilebilmektedir.

Kütüphane ve Bilgi Merkezi, öğrencilerimizin:

DOĞRU BİLGİYE, HIZLI, KOLAY VE SINIRSIZ bir şekilde erişebilmeleri için güncel ve zengin koleksiyonu ile bilgi ve kullanıcı arasında bir köprü görevi üstlenmektedir.

Düşüncede Özgür, Eğitimde Çağdaş, Bilimde Evrensel